Massages

Ik heb verschillende massagecursussen gevolgd. Tijdens het masseren maak ik gebruik van de verschillende technieken en van magnetiseren.

 

Manuele Lymfe Drainage (MLD) 

MLD is een zeer zachte massagetechniek die het lymfestelsel activeert met het doel dit afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het lichaam te versterken. MLD bevordert de afvoer van vervuilde lymfe waardoor er plaats komt voor schone lymfe en de celstofwisseling kan verbeteren. 

MLD kan o.a. ingezet worden bij:

chronische vermoeidheid, chronische infecties, hoofdpijn, migraine, hoge bloeddruk, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen, reumatische klachten, een operatie, voor en na (ter bevordering van een sneller herstel), bij kneuzingen, littekens, rusteloze benen, stuwingsklachten die samenhangen met een zwangerschap, huidproblemen, afvallen (ondersteunend bij verslapping van de huid door het gewichtsverlies), stress (door activering van het rustgevende deel van het zenuwstelsel kan het lichaam zich ontspannen en daardoor nieuwe krachten opdoen). 

Lymfe is een langzaam stromende vloeistof. Een MLD behandeling zal daarom met een zekere regelmaat plaats moeten vinden. Afhankelijk van de klacht kan dit van meerdere keren per week tot een keer per maand

Ik heb de basis en de verdiepings opleiding hiervan met goed gevolg afgesloten. Tevens heb ik een module gevolgd voor de bevordering van de borstgezondheid. 

 

Rebalancing massage

Rebalancing is een uitnodiging om te ontspannen, het contact met je lichaam te herstellen en opnieuw en dieper te gaan voelen. Het brengt bewustzijn in diepere lagen waardoor je in contact komt met je essentie.

Rebalancing ontspant en geeft ruimte. Bij fysieke klachten verzacht het de spierspanning en de pijn. Het bestrijdt niet alleen symptomen maar pakt op liefdevolle wijze ook de oorzaken aan.

Het is een weldaad voor lichaam en geest.

 

Lomi lomi massage

Een lomi lomi massage wordt met continue, vloeiende bewegingen gegeven die vergeleken worden met de golven van de oceaan. Deze massage heeft tot doel om energie blokkades op te heffen, spanningen in het lichaam weg te laten vloeien en de natuurlijke energiestroom in het lichaam te stimuleren. Het heeft een diepe werking op het zenuwstelsel en de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige uitwerking op de organen.

 

Ayurvedische massage

Dit is een massage met zachte en stevige massagetechnieken, het verzacht spanningen en heeft een zuiverende werking.

 

Tuina-massage

Tuina is een krachtige en effectieve lichaamsmassage volgens oude Chinese technieken. Het stimuleert en reguleert het meridiaan-systeem. Blokkades kunnen worden opgeheven. Het heeft tot doel het lichaam in balans te krijgen. Meridianen zijn kanalen waardoor energie, bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Ze voeden het lichaam en zorgen voor een balans tussen lichaam en geest. De massages kunnen zowel preventief als genezend werken bij geestelijke en lichamelijke klachten (bv. Problemen met het bewegingsapparaat, de ademhaling, spijsvertering, longen, huid, ogen, oren, pijn en chronische stress).

 

Breuss-massage

Dit is een zachte massage van de wervelkolom met St.Janskruid olie. De combinatie van deze massage en de St. Jankruid olie bevorderen het regenereren, het herstel van de tussenwervelschijven.

De Breuss massage is een zachte, fijngevoelige, energetische rugmassage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

 

Dorntherapie

De Dornmethode is een wervel en gewrichtsbehandeling waarbij je de stand van de wervel en gewrichten op een zachte manier corrigeert. Voordeel hiervan is dat je tools meekrijgt zodat je zelf bepaalde gewrichten in de goede stand kan houden, kan corrigeren.

Dorntherapie kan verlichting geven bij een beenlengteverschil (dus geen zooltjes nodig!!), bij een hielspoor, bij knie- en rugklachten etc.

 

BARS

Met BARS werk je met 32 drukpunten op het hoofd. Het is een zachte aanraking van de verschillende punten.

Een reactie die ik veel hoor aan het eind van een BARS behandeling: wat heerlijk ontspannen! Meestal eindig ik een masssage met BARS.