Specialisatie

Asyra pro

Asyra Pro is een bio-energetisch apparaat. Er vindt een meting plaats via de handpalmen. Hierdoor kunnen verstoringen aangetoond worden op verschillende niveaus: fysiek, structureel, biochemisch, energetisch en emotioneel. De Asyra Pro metingen zijn pijnloos. Tijdens de meting vindt er ook al behandeling plaats via de Asyra Pro.

De Asyra Pro kan ook goed ingezet worden bij de behandeling van allerlei intoleranties.
Voor uitgebreide informatie: www.asyra.nl

 

Airnergyser

Ook wel spirovital-therapie of geactiveerde zuurstoftherapie genoemd.

Bij spirovital-therapie is de ingeademde lucht bewerkt via fotosynthese (en zonder de toevoeging van andere middelen of zuurstof) bewerkt. Dit geeft als effect dat de lucht die je inademt optimaal benut wordt. Normaal ademen we 75% weer ongebruikt uit! Je kunt het effect vergelijken met de verkwikkende werking die een boswandeling in de vroege ochtend kan hebben.
In het kort: deze therapie is erg zuiver en zorgt ervoor dat de ingeademde lucht de werking van het gehele lichaam positief activeert, het brengt de regeneratie op gang en is vitaliteit verhogend. Het wordt gebruikt voor prestatie verbetering, als preventie, als ondersteuning bij de genezing van een heel divers scala aan klachten.
Voor een ieder is het verschillend met wat voor tussentijd ze aan de airnergyser gaan. Ik combineer het vaak met de Chi Vitalizer.


Chi Vitalizer

De Chi Vitalizer laat je lichaam een golf-beweging maken (als een vis), hierdoor activeert het de energiestroming van het hele lichaam. Blokkades en spanningen kunnen zo op een zachte manier losgeschud worden, je ruggegraat wordt als het ware uitgebalanceerd en de zuurstof wordt makkelijker en beter opgenomen in de lichaamscellen.
De Chi Vitalizer combineer ik veel met de Airnergyser; het ondersteunt elkaars werking.

 

Cupping en Guasha

Dit zijn beide methodes die het immuunsysteem stimuleren, het ontgift, bevorderd de bloedsomloop, kan blokkades en pijn wegnemen.
Cupping gebeurd met glazen of plastic “kommetjes”. Deze worden op de huid geplaatst en vacuum getrokken. Hierdoor raakt het onderliggende weefsel goed doorbloed en worden de afvalstoffen naar buiten getrokken. Cupping geeft meestal gelijk verlichting. Het kan ook goed ingezet worden bij verharde spieren.
Door het vasthouden van gifstoffen kunnen veel klachten ontstaan (hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloos, spierpijn etc.).
Cupping komt vanuit de Chinese Geneeskunde.
Bij Guasha wordt er gewerkt met een jadesteen en kruidenolie. De huid wordt eerst ingesmeerd met de olie en daar “geschraapt” met de jadesteen.
Zowel Guasha als cupping kan ingezet worden bij hoofdpijn, migraine, nek- en schouder- en rugpijn, RSI, fibromyalgie, ischias, tenniselleboog, stijfheid, moeheid, etc.

 

Celzouttherapie volgens dr. Schussler.

Dr. Schussler ontdekte dat veel klachten veroorzaakt werden door een tekort aan mineraalzouten binnen in de cel. Hij kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten. Hij heeft celzouten ontwikkeld die zo verwreven zijn dat ze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden.
Via het klachten-patroon, gezichtsdiagnostiek en de Asyra kan ik een tekort aan celzouten opsporen.
Celzouten vallen onder de supplementen en zijn niet bij de consultprijs inbegrepen.

 

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn produkten in de vorm van pillen, capsules, druppels, drankjes en poeders. Ze zijn een aanvulling op de dagelijkse voeding (geen vervanging). Ook bij een goed voedingspatroon hebben we tegenwoordig niet meer genoeg aan alleen de voedingsstoffen uit onze voeding. Dit komt door onze bodem steeds armer wordt, de voeding steeds sneller moet groeien en het vaak moet narijpen in de koelcel i.p.v. de natuur, de zon. Ook verbruiken wij meer voedingsstoffen omdat we meer stress ervaren, meer afvalstoffen om ons heen hebben, vaak minder buiten zijn, minder bewegen, en veel meer straling om ons heen hebben. Om toch goed te blijven functioneren is ons lichaam meer voedingsstoffen nodig voor veel processen. Als je kiest voor voedingssupplementen, kies dan voor natuurlijke supplementen, liefst biologisch en niet voor synthetisch.
Heel veel klachten kunnen verminderen door een bepaald stof/vitamine/mineraal aan te vullen via een supplement. Het opsporen van een tekort doe ik o.a. door te luisteren naar de klachten en met de Asyra.
Voedingssupplementen zijn niet bij de consultprijs inbegrepen.