Therapievormen

Orthomoleculair

 

Voeding is een belangrijk onderdeel voor de gezondheid en is erg belangrijk bij genezingsprocessen, bij je lekkerder in je vel voelen etc. In mijn praktijk geef ik daarom ook voedingsadvies en advies betreffende supplementen.
Ik heb de vijf elementenleer van de voeding gevolgd bij Total Health en Orthomoleculaire voedingsleer en Orthomoleculaire gezondheidsleer bij Natura Foundation. 

Ik ben afgestudeerd orhomoleculair therapeut volgens de PNI. Momenteel volg ik de 3 jarige opleiding KPNI bij Natura Foundation. Dit is een verdieping van de orthomoleculaire opleiding die ik heb genoten. Hier leren wij te kijken naar de interacties tussen psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. De bedoeling is dat wat voor klacht iemand ook heeft dat je het bij de kern aanpakt en inzicht geeft in hoe het menselijk lichaam reageert op bepaalde situaties, voeding en life stile. 

 

Innerlijk kindwerk

Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. We dragen meerdere kind-delen bij ons: het creatieve, het speelse, ondeugende etc. Het kan zijn dat we in onze kindertijd ervaringen hebben opgedaan die een kind-deel gekwetst hebben. Ook gekwetste kind-delen dragen we met ons mee, het is echter lastig om in contact te komen met deze delen. Deze delen kunnen echter op gaan spelen als er in het huidige leven situaties zijn die vergelijkbaar zijn met de trauma’s uit de kinderjaren.
Met innerlijk kindwerk gaan we op zoek naar de gebeurtenis waardoor een kind-deel gekwetst is geraakt en maken vervolgens contact met dat gekwetste kind-deel. Doordat je nu het inzicht krijgt in wat er toen gebeurd is kan het verwerkt worden waardoor er weer contact met het deel is en dus ook met de kwaliteit van dat kind-deel.

 

NLP (Neuro Linquïstich Programmeren)

Op een eenvoudige manier het her programmeren van ingesleten denkbeelden, angsten, fobieën, zodat de belemmering verdwijnt.

 

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van een lichte trance (vergelijkbaar met dagdromen) van waaruit gewerkt wordt met het onderbewuste. Ons onderbewuste verzorgt veel lichamelijke (hartslag, spijsvertering, ademhaling etc.) en psychische functies. Psychische problemen spelen zich vaak op het onbewuste niveau af.
Door gebruik te maken van een lichte vorm van hypnose om in contact te komen met het onderbewuste kunnen vele lichte vormen van psychische problemen behandeld worden.

 

Regressie

Regressie is het herbeleven van vroegere ervaringen die ten grondslag liggen aan huidige problemen en belemmeringen. Deze ervaringen zijn meestal niet bewust aanwezig. Een ervaring die niet goed verwerkt is wordt vaak onderdrukt om de ongemakkelijke en/of pijnlijke gevoelens die hiermee gepaard gaan niet te hoeven voelen. Vanuit het onderbewuste werken deze ervaringen door en beïnvloeden ons gevoelsleven, ons gedrag en ons lichamelijk welzijn. In een therapeutische regressie maakt de cliënt bewust contact met het verleden om op zoek te gaan naar de oorzaak van huidige klachten en/of gedrag. Na het opsporen en het opnieuw beleven van de ervaring kan deze verwerkt worden en ontladen. De cliënt krijgt inzicht in de ervaring toen en de klacht nu.

 

Traumatherapie

Een trauma wordt vaak in het lijf opgeslagen en is verbonden met heftige emoties. Bij traumatherapie wordt de emotie weer gevoeld, doorgewerkt en losgelaten. Dit geeft meestal een gevoel van bevrijding en geluk.

 

Relatietherapie

Hierbij probeer ik openheid te brengen in het communicatiepatroon van de partners en ze te leren om te letten op elkaars non verbale signalen.

 

Klankschaaltherapie

Een klankschaal is gemaakt om evenwicht te creëren/te herstellen en blokkades te doorbreken.
Ieder lichaam heeft een trilling, bij een gezond lichaam is deze zuiver in zijn frequentie. Als je gestrest bent, pijn of verdriet hebt, niet lekker in je vel zit, is deze frequentie verstoord. Door de trilling van een klankschaal kan deze frequentie zich weer herstellen waardoor het lichaam weer in evenwicht komt.
De klankschalen gebruik ik ook vaak ter ondersteuning bij de verschillende therapievormen; door het gebruik van de schalen komt de cliënt vaak sneller bij de kern van het probleem. Verder gebruik ik ze bij pijnklachten en voor ontspanning.

 

Voice Dialoque

Hierbij wordt gebruik gemaakt van persoonlijkheidsdelen (persoonlijkheidsdelen zorgen voor een bepaald gedrag – reactie – handelen). Heel vaak zijn we ons niet bewust van deze delen. Met voice dialoque maak je contact met één of meerdere delen van jezelf zodat je inzicht krijgt in je reageren, je handelen.

 

Kinderen en jongeren

Ook kinderen/jongeren kunnen tijden hebben dat ze niet zo lekker in hun vel zitten. Dit kan zich uiten door gedragsproblemen thuis, leerproblemen etc.
Bij kinderen en jongeren gebruik ik dezelfde technieken als voor volwassenen, de benadering is echter aangepast.
Tevens begeleid ik nieuwetijdskinderen en kinderen met ADHD.
In principe werk ik alleen met het kind (dus zonder dat de ouder erbij is). Mijn ervaring is dat ik dan makkelijker contact kan leggen met het kind wat zeer zeker nodig is voor een vertrouwensband.